Във Ферари все още не са наясно как работи автомобилът им. Това обяви Шарл Льоклер, след като Скудерията продължава да се лута. 

В Белгия той донесе трети подиум на отбора за сезона, след като в предишните две състезания и двете коли на Черните кончета бяха извън Топ 6. 

Сезонът обаче е доста труден за легендарния отбор, който е едва 4-и при конструкторите и продължава да изпитва много трудности по отношение на колата. 

„Резултатът на „Спа“ е важен, защото ще ме накара да се усмихна и ще даде на момчетата във фабриката допълнителна амбиция. В същото време обаче оставаме далеч зад Ред Бул, а целта ни е да бъдем максимално близо до тях. И все пак след трудната първа половина на сезона резултатът ни е много добър“ заяви Льоклер. 

„Преди Унгария мислех, че ще бъдем по-добри в Будапеща, отколкото  в Белгия, а стана точно обратното и именно това трябва да разберем, за да можем да постигнем максимума през втората част от сезона“ добави той. 

Босът Фредерик Васьор пък призова за спокойствие. „Само преди седмица се говореше, как за нас е дошъл краят на света и какви глупаци сме, а Макларън летеше. Сега нещата се обърнаха. Необходимо да остане спокойствие и да мислим състезание за състезание. С всяка надпревара имаме по-ясна картина за ситуацията и това е хубаво. Оставаме обаче непостоянни и това е най-големият ни проблем“ изтъкна той.