Фернандо Алонсо изригна срещу бившия си шеф в Алпин Отмар Шафнауер и му каза, да са си затваря устата. 

Миналата седмица френският тим уволни боса след слабото представяне, а той от своя страна заяви, че e доволен как се е развила ситуацията с пилотите, след като испанският ветеран си тръгна и бе заменен от Пиер Гасли. 

Самият Алонсо разкри, че всъщност не е получил предложение да остане, а е бил готов да го направи. 

„Когато започнахме да говорим за новия ми договор нещата доста се проточиха. Мисля, че бе някъде през април 2022-а в Австралия. Всичко се случваше много бавно и не аз бях причината. Аз бях доволен и готов да остана. Колата бе бърза, така че перспективите за бъдещето бяха добри” заяви Алонсо. 

„В крайна сметка в един момент усетих, че явно няма да получа оферта да остана. Това обаче изглежда е начинът, по който Отмар прави тези неща. А и след случилото се тази година е по-добре той да си мълчи и да не говори. След резултатите на Астън Мартин и тези на неговия отбор той продължава да твърди, че е горд от решението си, което е невероятно” добави испанецът. 

Фернандо спечели 5 подиума в първите 6 състезания за сезона и въпреки спада след това, все още е трети при пилотите, докато Астън Мартин е трети при конструкторите, макар и само с 5 точки пред Ферари.