За Серхио Перес ще е много по-добре да напусне Ред Бул и да премине в друг тим, където да покаже потенциала си. Това обяви бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер.  
 
Мексиканецът започна с 2 победи от първите 4 състезания през годината, но след това загуби форма, което съвпадна и покажес тоталната доминация на съотборника му Макс Верстапен, който след 9 поредни победи гледа уверено към третата си световна титла.  
 
„Ако Серхио е интелигентен, той би преминал в друг отбор, където може да покаже истинските си възможности. Той обаче никога няма да бъде способен да побеждава Макс постоянно” заяви Бергер, който има 10 победи в кариерата си.  
 
„При Перес не става дума за някакъв ментален проблем, когато говорим за него и Верстапен. Той е нормален пилот, много добър пилот, който обаче има за съотборник изключителен талант” добави австриецът.  
 
„Вероятно ако на негово място бе друг пилот, разликата до Макс щеше да е по-малка, но тук пак стигаме до Макс и колата. Верстапен просто е в собствена лига и е недостижим. Единствените възможности за съперниците му са когато някой от тях е уцелил тотално настройките, а Ред Бул са допуснали грешки” каза още Бергер.