Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел очаквано бе крайно разочарован, след като катастрофира няколко завоя преди края и остана без точки в Гран При на Сингапур. 

Британецът се движеше трети и бе по-бърз от намиращите се пред него Норис и Сайнц заради по-добрите си гуми. Той обаче така и не успя да изпревари пилота на Макларън, а в последната обиколка допусна грешка и след лек удар в стената излетя от трасето и се спря в преградата от гуми. 

„Просто нямам думи. Мисля, че подведох себе си и отбора и разочарованието е голямо, но ще се върна по-силен. Състезанието бе много дълго и изтощително, а и Карлос се справяше отлично, като намаляваше темпото и събираше пилотите зад себе си, не ни позволявайки да направим алтернативна стратегия” коментира Ръсел. 

„Ако бях изпреварил Ландо, вероятно щяхме да спечелим състезанието, защото мисля, че щях да изпреваря Карлос. В последната обиколка обаче, след миг загуба на концентрация всичко приключи. Съжалявам за отбора. Натисках здраво и така трябва да бъде в едно състезание. Една малка грешка обаче ликвидира всичко и е силно разочароващо при толкова добър уикенд” добави той.