Само едно свободно място остана за догодина във Формула 1, след като Алфа Таури потвърди, че Даниел Рикардо и Юки Цунода ще карат за тима през 2024-а. 

В последните седмици младият Лиъм Лоусън, който замени контузения Дани Рик, се намеси в разговора като потенциална опция за отбора, но в крайна сметка той бе обявен за резервен и изпитателен пилот, както на Алфа Таури, така и на Ред Бул и ще присъства на всички състезания. 

За Цунода това ще бъде 4-и сезон във Формула 1, докато за Рикардо първи пълен такъв, след като през тази година се завърна на мястото на неубедителния Ник де Врийс. 

При това положение единствената свободна позиция е в Уилямс за партньор на Алекс Албон. Шансовете на Логан Сарджънт може би понамаляха след серията катастрофи, които направи, след като се разбри и в днешната квалификация на „Сузука”, а напоследък се заговори, че вариант е и Мик Шумахер. 

„Много съм доволен, че ще карам с Юки догодина и ще продължа пътешествието си с Алфа Таури. Предвид прогреса и плановете за бъдещето, това са вълнуващи времена за отбора, който определено върви в правилната посока” заяви Рикардо. 

Цунода се справи отлично в днешната квалификация в Япония, като влезе в третата фаза и ще стартира 9-и в домашното си състезание утре.