Семейство Михаел Шумахер живее в зоната на здрача през последните десет години, заради тежката ситуация, в която се намира седемкратният шампион във Формула 1.

На 29 декември 2013 г. Пилето падна, докато караше ски със семейството си във френския зимен курорт Мерибел. Той си удари главата в скала и след това дълго време беше в изкуствена кома. След като беше събуден, Шуми се подложи на няколко мозъчни операции.

По искане на семейството му никой от най-близкия кръг на пилота не коментира пред медиите текущото здравословно състояние на "червения барон", както медиите го наричаха в миналото. Братът на Михаел - Ралф, дава да се разбере в последната си медийна изява, че Михаел вече не е това, което беше и какъвто го помним.

"За съжаление понякога животът не е справедлив. Някои неща трябва да приемем такива, каквито са. Когато видя децата на брат ми - Джина-Мария и Мик, сърцето ми е пълно и щастливо. Те знаят, че винаги съм на тяхно разположение от каквото и да имат нужда", споделя Цитираният от bTV Ралф Шумахер.