Мик Шумахер ще се завърне към пълноценен състезателен режим през 2024 година като част от пилотския екип на "Алпин" за Световния шампионат за издръжливост на ФИА (World Endurance Championship).

Тази година Шумахер се присъедини към отбора на "Мерцедес" във Формула 1 като резервен пилот, след като се раздели с тима на "Хаас", където беше заменен от Кевин Магнусен. Синът на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер - Мик ще остане резервен пилот на "Мерцедес" и през 2024-а. Той не се е състезавал в стартовете през настоящия сезон, но участва в тестовете в Барселона.

"За мен започва нова глава с "Алпин". Колата е впечатляваща и нямам търпение да започна. Това е страхотна възможност да усъвършенствам шофьорските си умения", коментира Мик Шумахер.

"Състезанията ми липсваха страшно много. Това е нещото, което обичам да правя още от дете и понякога беше трудно да гледам как другите пилоти излизат на пистата. Очаквам това предизвикателство и съм сигурен, че ще споделим страхотни моменти с отбора", добави германският пилот.