Нищо не е същото като преди. Едно изречение е достатъчно, за да разберете колко много се е променил животът на семейство Шумахер след онзи проклет ски инцидент. Точно десет години след трагичното събитие, сполетяло шампиона във Формула 1 Михаел Шумахер, брат му Ралф даде дълго интервю за „Билд“. "Липсва ми моят брат Михаел ", казва бившият пилот.

"Животът понякога е несправедлив. Михаел често е имал късмет в живота си, но след това се случва този драматичен инцидент. Слава Богу, чрез някои съвременни методи на лечение можеше да се направи нещо, но въпреки това нищо не е като преди“, заяви Ралф Шумахер.

На 29 декември 2013 г. Михаел падна докато караше ски на почивка във Френските Алпи. След изключително жестоката травма на главата, която получи, въпреки че носеше каска, 7-кратният световен шампион изчезна от обществената сцена, закрилян от семейството си. Подробностите за настоящото му състояние винаги са оставали поверителни.

"Мога само да кажа, че неговият инцидент представлява много лош и драстичен момент и за мен. Тази съдба промени нашето семейство. Имаше много лош късмет, мисля и за бедния Мик, който по това време беше само момче".

Ралф признава, че вратите на Формула 1 са се отворили за него и благодарение на помощта на брат му Михаел. "Той ми предаде целия си опит - казва той - Имах възможност да се уча от най-добрите. Като деца спяхме в една и съща стая. Матракът беше поставен на пода, защото нямахме пари за истинско легло".

Двамата имат седем години разлика, но връзката им винаги е била силна. "Михаел винаги беше до мен. Това е и причината да ми липсва толкова много." Дори десет години по-късно.