Шарл Льоклер обяви, че е имал сериозни проблеми на пистата „Сахир”, където завърши 4-и, но се надяваше на нещо повече, след като стартира втори. 

По време на надпреварата пилотът се оплака на състезателния си инженер, че колата е опасна за каране, като бе изпреварен от съотборника си Карлос Сайнц на два пъти, от Перес и от Ръсел, но след грешка на пилота на Мерцедес все пак стигна до 4-ото място. 

„На 9-и завой просто не можех да завия в първите 10 обиколки. Балансът на спирачките бе ужасен, особено при задните гуми и всеки път, когато направех промяна колелата блокираха” заяви Льоклер. 

„Наистина състезанието бе страшно разочароващо, защото очаквах надпреварата с голямо нетърпение и исках да покажа какво можем. В крайна сметка обаче, нищо не успях да направя, защото колата изобщо не бе такава, каквато исках да бъде” добави той. 

Съотборниът му Карлос Сайнц обаче, бе много доволен от третото си място. „Началото не бе добро, но след това успях да направя състезанието, което исках. Успях да направя няколко изпреварвания и след това дори поддържах темпо като на Ред Бул, което бе приятна изненада. Все пак не сме там, където искаме да бъдем, но това е стъпка напред и солиден старт на сезона” коментира испанецът.