В Алпин вече летят глави и бяха направени промени в структурата на отбора след ужасното начало на сезона във Формула 1.
 
Eстебан Окон и Пиер Гасли завършиха 17-и и 18-и в Бахрейн, след като в квалификацията логично не успяха да излязат от първата фаза.
 
В резултат техническият директор Мат Харман и шефът на аеродинамиката Дирк де Беер са освободени, а структурата по върха на отбора се променя, като се създават 3 равностойни департамента.
 
Джо Бърнел става технически директор на инженерите, Дейвид Уийтър вече е технически директор по аеродинамиката, а Киарон Пилбийм ще отговаря за цялостното представяне. Ерик Менян ще продължи да отговаря за развитието на двигателя.
 
„Решихме да направим тези организационни промени, след като сме много далеч от мястото, на което искаме и на което трябва да бъдем. Затова е време да предприемем необходимите действия. Новата ни структура с трима технически директори трябва да донесе по-добра работа и сътрудничество в техническите звена и да допринесе за подобрението ни на пистата” заяви босът Бруно Фамен.
 
Миналия сезон Алпин завърши 6-и при конструкторите, на 160 точки от 5-ия, като още през лятото тогавашният бос Отмар Шафнауер и спортният директор Алан Перман бяха освободени. В Бахрейн обаче се видя, че проблемите дори са станали още по-големи.