Оливер Беарман бе засипан с похвали, след като завърши 7-и в дебюта си във Формула 1. По улиците на Джеда, младият англичанин замени по спешност Карлос Сайнц за Ферари, но се представи много добре, като остана 11-и в квалификацията, но след това в надпреварата бе стабилен и стигна до отличното 7-о място, като остави зад себе си Ландо Норис и Люис Хамилтън. 

Седемкратният световен шампион оцени високо представянето на младока, като в обиколката след края на надпреварата той го аплодира от колата си и му показа, че е впечатлен от карането му. Първенецът за 1996 Деймън Хил също не спести похвалите си. 

„Роди се нова звезда. За толкова кратко време да скочиш в непознат автомобил и да се състезаваш на толкова трудна писта, при това с колата на Ферари, да си под напрежение, но да оставиш зад себе си Ландо и Люис, е впечатляващо. Уау!” написа Хил в „Х”. 

Самият Беарман остана спокоен. „Беше фантастично състезание. Натисках до последно. Бях шокиран колко малка бе дистанцията и как с всяка обиколка ставах все по-бърз. Особено в края, когато зад себе си имах двама отлични пилоти, нямаше как да се отпусна и не спирах да гледам в огледалата. Като цяло обаче, не допуснах да бъда притиснат сериозно. В хода на състезанието трупах увереност и усещах доста добре колата” каза той.