Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен бе доста предпазлив в очакванията си за Гран При на Австралия и очаква от Ферари да бъдат сериозна заплаха за него. 

Утре сутринта нидерландецът отново ще стартира от първа позиция, но изрази сериозно съмнение, че ще я превърне в победа, опасявайки се от силното представяне на Скудерията. 

Карлос Сайнц ще бъде до него на първа редица, а Шарл Льоклер също ще е заплаха от 4-ото място, до което се изкачи след наказанието на Серхио Перес. 

„Целият ми уикенд е доста труден по отношение на това да намеря точния момент, в който колата ще работи добре. Променихме доста неща в хода на квалификацията и чак накрая се получи добре, след като дори в Q1 и Q2 не я усещах както исках” заяви той. 

„От Ферари имат сериозна скорост не само в една обиколка, но и в дългата серия и изглежда, че пазят по-добре гумите от останалите, така че определено изглеждат силни. Това само ще направи обаче състезанието вълнуващо и утре ще разберем какво ще се случи” добави Макс. 

Самият Сайнц също бе умерен оптимист за състезанието. Миналата година той бе единственият, който успя да вземе победа извън Ред Бул и сега ще опита да го направи отново.