Сериозният труд се отплаща, а животът е луд понякога, заяви победителят на Гран при на Австралия във Формула 1 Карлос Сайнц, цитиран от Ройтерс.

Испанският пилот на Ферари пропусна Гран при на Саудитска Арабия преди две седмици, тъй като се възстановяваше след операция, спечели третата си победа в кариерата, като това бе и двоен успеха за италианската скудерия, тъй като съотборникът му Шарл Льоклер от Монако остана втори.

Сайнц успя да изпревари световния шампион Макс Ферстапен с Ред Бул, който имаше механични проблеми, още в третата обиколка. Това беше хубаво чувства за Сайнц, който още преди старта на сезона разбра, че ще загуби мястото си във Ферари през следващата година, отстъпвайки го на седекратния световен шампион Люис Хамилтън.

"Това, което стана в началото на година, след това подиума в Бахрейн, операцията на апендикса, завръщането, победата. Лудост е, но харесвам това, изключително щастлив съм", каза испанецът пред репортерите.

"Много съм горд с отбора, щастлив, че постигнахме двойна победа с Шарл тук. Това показва, че упоритият труд се отплаща. Животът понякога е луд", каза още Сайнц.

"Продължавам да съм безработен за следващия сезон. Всеки знае на какво съм способен. Не се състезавам да доказа качествата си на шефовете, правя го за себе си", добави испанецът.

Льоклер направи най-бързата обиколка на "Албърт Парк", което позволи на Ферари да спечели максималните точки и да се озови плътно на 4 точки зад временния лидер в класирането на конструкторите Ред Бул.