Пилотът на Уилямс Александър Албон удължи договора си с отбора за още 2 години. Роденият във Великобритания тайландец бе спряган за пилот на Ред Бул, но сега настоящият му отбор си гарантира оставането му до края на 2026-а. 

До момента Албон отказваше да потвърди категорично, че ще остане в Уилямс, което обаче сега вече е сигурно, като той ще започне с отбора и новата ера свързана с промените в правилата. 

„Невероятно съм щастлив, че ще продължа да работя с толкова талантливи и отдадени хора, които са тук. Мисля, че откакто съм тук направихме значим прогрес и аз виждам големите промени зад кулисите, които трябва да си върнат в челото на колоната” заяви пилотът. 

Албон завърши 13-и през миналия сезон с 27 точки, като до момента е спечелил общо 228 в кариерата си, в която има и два подиума, но през тази година Уилямс все още е без точка след първите 6 старта. 

„Алекс е невероятен талан, с големи технически познания, който не спира да показва, че може да носи резултати, когато е под напрежение, така че неговото преподписване е важна част от пъзела, който трябва да ни изкачи в колоната” изтъкна шефът на отбора Джеймс Ваулс.