Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, не се е отказал от мечтата си за Формула 1, но 25-годишният германски автомобилен пилот признава, че води изтощителна битка.

Шумахер загуби мястото си в тима на "Хаас" в края на сезона 2022, но остави отворена вратата към Формула 1 с ролята си на резервен пилот в "Мерцедес", а междувременно дебютира за отбора на "Алпин" в Световния шампионат за издръжливост на ФИА (World Endurance Championship).

"Да се пребориш по пътя си обратно е изтощително", заяви Мик Шумахер в интервю за вестник The Independent.

"Виждаш тортата, която е наистина страхотна, но не ти е позволено да я изядеш. И трябва да гледаш как някой друг я яде, така че със сигурност е трудно, но знам защо го правя. Честно казано, сега съм различен човек от този, който бях преди две години. Формула 1 е мечта, която имам откакто бях петгодишен и не съм готов да се откажа от нея", каза още Шумахер-младши.

"Понякога чувстваш, че имаш шанс, но нещата никога не се случват, защото става нещо друго. През последните години емоциите бяха много и уморителни. Но аз работя, за да се върна обратно. Показах многократно, че съм способен да побеждавам. Разбирам, че имам още много какво да покажа и съм наистина гладен за това. Надявам се, че ще имам възможност да докажа, че решението да не ме задържат е било грешно", добави той.