Карлос Сайнц обяви, че скоро ще реши къде ще премине през следващия сезон. Пилотът на Ферари напуска Скудерията за сметка на Люис Хамилтън, но още не е ясно отборът, за който ще кара. 

Към момента опциите изглеждат 2, като единият вариант е Уилямс, а другият Заубер, който от 2026-а ще бъде придобит от Ауди, който има сериозни амбиции. 

„Решението ще бъде взето съвсем скоро. Не искам да чакам повече. Стигнахме до момент, в който това започва да влияе на представянето ми през последните седмици. Време е за решение, което ще бъде взето скоро и тогава ще има какво да обсъждаме” заяви Сайнц в навечерието на Гран При на Испания. 

Пилотът на Ферари е трикратен победител във Формула 1 и е доста високо ценен, но въпреки това не получи място в големите тимове, след като Ред Бул задържа Серхио Перес, а Мерцедес ще се насочи към изгряващата 17-годишна звезда Андреа Кими Антонели. 

„Не, все още не съм наясно къде искам да карам. Това е нещо, което продължавам да обсъждам с отбора и се нуждая от още малко време, за да стигна до крайното решение. Понастоящем мисля за състезанието в Испания, а и последните 2 седмици бяха доста натоварени, така че не съм имал възможност да помисля и ще се стремя към това в следващите дни” добави той.