Между пилотите на Ферари възнинкна напрежение по време на вчерашната Гран При на Испания във Формула 1. 

В края на 2-ата обиколка Карлос Сайнц изпревари Шарл Льоклер, но леко удари предното крило на съотборника си и едва не предизвика по-сериозна катастрофа между двамата. 

Впоследствие Льоклер завърши пред испанеца, но двамата останаха на 5-ата и 6-ата позиция, от които стартираха и това бе още един слаб уикенд за Скудерията. 

„Преди състезанието говорихме, колко е важно да пазим гумите и на изключително важния 14-и завой аз направих точно това, докато Карлос използва шанса да ме изпревари, удари предното ми крило и това ни повлия до края на състезанието. Разбирам, че това е домашното му състезание  и вероятно искаше да направи нещо впечатляващо, но не го стори с правилния човек“ недоволен бе Льоклер. 

Сайнц обаче също имаше какво да каже. „След всяко състезание той се оплаква за нещо. Не бях сигурен дали пази гумите или просто сбърка и го атакувах, като освен това искахме да пресечем Люис Хамилтън и да изпреварим Джордж Ръсел и в крайна сметка действах като пилот от Формула 1“ отчете испанецът.