Лудогорец е трети в класацията за отборите с най-малко получени удари в наказателното поле. Това показа проучване на футболната обсерватория CIES. Според статистиката, тимът от Разград попада в челната тройка с коефициент 3,27 получени удари в пеналта средно на мач, пише "Труд".

Пред българския шампион са само сръбския Цървена звезда с 3,25 изстрела и словенския Олимпия - 3,20. Зад Лудогорец пък са всички големи европейски колоси. Най-добрите 5 първенства в Европа - Испания, Англия, Италия, Германия и Франция, имат представител чак на девето място.

Там се намира и лидерът във Висшата лига Манчестър Сити с получени средно 3,45 удара в наказателното поле средно на мач. Сред най-добрите 100 тима по този показател се нареждат и други български отбори, като ЦСКА (16 място), Левски (24), Берое (68) и Етър (94). „Червените“ изпреварват ПСЖ, а след „сините“ са Байерн (35), Ювентус (38), Ливърпул (41) и Реал (50).

ЦСКА пък е на 24-о място в Европа по притежание на топката. „Червените“ са владеели действията на терена в 60,01 % средно на мач. Първи е Селтик с 69,7%. Армейците са пред отбори като Тотнъм (25) и Ювентус (36). 

С най-предно класиране от родните отбори в разбивката за отправени точни удари е Лудогорец. Тимът от Разград е 39-и с 6 изстрела средно на мач. И по този показател на първо място е Селтик. Шотландският град стреля средно по 8,25 пъти на мач в очертанията на противниковата врата.