Най-великият български футболист Христо Стоичков даде интервю за хърватския „Спортске новости". В него Камата споделя прогнозата си, че Хърватия ще е между осемте най-добри отбори в света. Самият Стоичков провокира хърватския си колега да го запита за най-великите играчи на Балканите, след което изброи имената на Давор Шукер, Звонимир Бобан, Предраг Миятович и Георги Хаджи. „Там някъде съм и аз", скромно отбелязва носителя на „Златната топка".

Носителят на Златната топка за 1994 година определя Петър Жеков и Георги Димитров за най-великите български играчи и казва, че в днешно време Балъков би струвал над 100 млн. евро.

В същото време бившият национален селекционер изразява недоумението си от начина, по който Динамо Загреб се раздели с Ивайло Петев. „Мислех си, че е в добри отношения с хората от Динамо. За съжаление сега българският футбол не е като преди. Виждате, че в най-добрия български отбор - Лудогорец има само двама българи. По този начин не може да развиваш нито местните таланти, нито националния отбор", завърши Стоичков.