Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че е уверен преди предстоящите избори за нов шеф на футболния съюз. Бившият вратар се кандидатира за четвърти пореден мандат, но този път ще има сериозна конкуренция в лицето на Любослав Пенев, който напусна Валенсия, за да се бори за шефското кресло.

"Още не е назначена дата за Конгрес. В края на седмицата ще има Изпълком, на който ще се определят денят, часът и мястото. Не е много лесно обаче да се уреди такава голяма зала в София, тъй като говорим за над 600 души. Щом излизам, значи съм уверен. Президентът на УЕФА Чеферин даде висока оценка за работата ми, но не той, а делегатите избират кой да ръководи централата. Не ме притеснява възможността да бъда сменен. Човек трябва да гледа бъдещето, да прави планове. Футболен съюз ще има и след мен", каза Михайлов.

Той гарантира, че БФС ще продължи да инвестира сериозни средства за развитието на футбола у нас и добави, че националния отбор е записал добри резултати в последните квалификации, въпреки че за пореден път не се класира на голям форум, този път за Мондиал 2018. "Изпращаме една успешна година и съм доволен. Първенството е интересно, националният отбор записа два добри резултата (б.р. - говори за 2:0 над Холандия и 3:2 над Швеция), които в предишните години не сме постигали. Българският футболен съюз е по-стабилен финансово от всякога", добави Михайлов.