Берое (Стара Загора) постигна победа с 2:1 над втородивизионния Марица (Пловдив) във втората си зимна контрола. За беройци точни бяха Серджиу Негрут в 5-та минута и Борислав Цонев в 17-та. Никола Марин върна едно попадение за пловдивчани в 77-та минута.Двубоят се игра на Спортна база "Берое" пред около 200 души. Играта бе затруднена от гъстата мъгла над базата.

Домакините бяха по-добрият отбор през целия двубой и спечелиха напълно заслужено. Още в самото начало на мача Борислав Цонев имаше възможност да открие, но ударът му мина над вратата. В 5-та минута Серджиу Негруц пресече подаване на бранител в задни позиции, напредна и не сбърка, останал сам срещу Акалски - 1:0

В 17-та минута резултатът бе удвоен. Борислав Цонев успя да отнеме топката в половината на съперника, напредна и прати кълбото със страхотен удар в горния десен ъгъл от около 22 м - 2:0 В 38-та минута Кохей Като изведе Негруц на стрелкова позиция, но шутът на румънеца мина над вратата.

В 5З-та минута гостите имаха най-чистото си положение до този момент. След грешка в отбраната на Берое топката попадна в Николай Колев, който бе в малкото наказателно поле, но ударът му не намери целта и топката премина на сантиметри от гредата. Гостите намалиха резултата 13 минути преди края след атака по десния фланг. Топката бе центрирана в наказателното поле на домакините, където Никола Марин овладя и прати кълбото в мрежата за 2:1.

В 80-та минута Камбуров овладя топката пред наказателното поле на гостите и стреля през куп от играчи в долния десен ъгъл на вратата. Стражът на пловдивчани успя да избие с върха на пръстите си в корнер. Веднага след мача отборът заминава за втората част от зимната подготовка, която ще се проведе в турския курорт Белек. Там ще бъдат изиграни четири контролни срещи, а съперници в тях са полският Заглембе (Любин), Вардар (Скопие), руският Амкар (Перм) и Сигма (Оломоуц, Чехия).