Легендарният български футболист Стилиян Петров, се включи в поредна благородна кауза. Бившият капитан на националния отбор, Селтик и Астън Вила се хвърли в снега в подкрепа на борбата с рака.

Каузата е свързана с набирането на дарения за фондация “Beatson Cancer” и стана актуална напоследък в социалните мрежи. Стенли, който се включи в кампанията в отговор на “поканата” от страна на Джон Хартсън, публикува забавно видео на официалния си профил в социалната мрежа Туитър. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eGmG3ZUJJj4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

На клипчето сърцатият бивш футболист е само по къси гащи. Малко след като Петров се хвърли в снега, на “помощ” му се притокоха неговите синове, които го атакуваха със снежни топки.

Подобно на предизвикателството “ледена кофа”, свързано с набиране на средства за борбата с амиотрофичната-латерална склероза (АЛС), и тук главният герой продължава каузата, като предизвиква свои близки и приятели да го последват. Стан избра това да са бившите му съотборници Хенрик Ларсон, Ашли Йънг и Джърмейн Джинас.