Верея и Локомотив Пловдив завършиха 2:2 на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора. Домакините повеждаха два пъти в резултата след голове на Дино Мартинович (9) и Здравко Илиев (31), но “смърфовете” изравняваха чрез Ален Ожболт (13) и Димитър Илиев (73).

Така Локо Пловдив не успя да постигне победа в 4-ти пореден мач и е на 8-мо място с 22 точки, докато Верея е на дъното с едва 5 точки от 17 мача и без нито един успех в Първа лига. 

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините, които поведоха още в 9-та минута. Здравко Илиев изведе Дино Мартинович на стрелкова позиция. Бившият нападател на пловдивчани се освободи от Стивън Езе и с хубав удар по земята преодоля Мартин Луков за 1:0. 

Локо натисна и в 13-та минута успя да изравни. Домакините не успяха да изнесат топката, последва разбъркване в наказателното им поле, а Ален Ожболт от малък ъгъл забоде топката под гредата. След половин час игра словенецът се разписа за втори път, но голът му бе отменен. 

Верея поведе за втори път в мача малко след това. В 31-та минута Милан Вушорович проби по дясното крило и намери около дузпата връхлитащия Здравко Илиев. Капитанът на Верея с премерен удар намери далечния ъгъл и направи 2:1. При този резултат приключи първото полувреме, като интересното беше, че головете паднаха след единствените удари към вратите. 

През втората част Локомотив Пловдив натисна, а острота в нападението на тима внесе и резервата Елитон. В 59-та минута Карагерен тества рефлексите на Георги Георгиев, който обаче отрази. Малко след това Верея можеше да реши мача, когато при бърза контраатака Симеон Мечев и Милан Вушорович останаха сами срещу защитник на гостите. Вушорович обаче стреля много неточно, изведен сам срещу Мартин Луков.

Последваха нови прекрасни изяви на вратаря на Верея. Георги Георгиев отрази удари на Карагерен и Томашевич. В 73-та минута обаче нямаше шансове, след като Димитър Илиев засече хубаво подаване на Вилим Посинкович и с помощта на страничната греда изравни резултата. 

Малко след това капитанът на гостите стреля слабо от границата на наказателното поле, а пропуски пред вратата на Верея направиха още Бирсент Карагерен и Стивън Езе. В 89-та минута Илиев имаше нов шанс, но стреля покрай гредата.

В добавеното време на срещата Здравко Илиев можеше да донесе първа победа на Верея от началото на сезона. Капитанът бе изведен сам срещу Луков и стреля по диагонала. Топката обаче облиза страничната греда.