Отборът на Станислав Костов спечели ScaptoCup 2018. Надпреварата по мини футбол се проведе в зала "Скаптопара" в Благоевград и бе с благотворителна цел. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Родилното отделение на благоевградската болница. 

На финала играха един срещу друг тимът на Слави Костов, в който освен нападателя на Левски, бяха още Влади Златинов, Юлиян Попев и Антон Костадинов срещу Юве с Петър Златинов и Красимир Станоев в редиците си. Мачът бе доста драматичен като успехът отиде при отбора на Костов. И двете попадения за победителите дойдоха след автоголове, а в заключителните секунди на срещата съдиите не дадоха дузпа за Юве. 

"Турнирът беше страхотен и много се забавлявахме. Поздравявам организаторите - наистина са направили много. Надявам се да съберем повече средства за Родилно отделение в Благоевград.", каза футболистът на Левски. 

ScaptoCup предложи много емоции и за талантливите футболисти от четирите школи в Благоевград. В рамките на 3 дни малчуганите играха мачове и на финала всички получиха медали, връчени им от футболиста на Берое Борислав Цонев. 

Непосредствено преди последния двубой от състезанието бе направен още един търг за втората фланелка, дарена от Христо Стоичков. Този път тениската с автограф от Камата бе продадена за 4400лв след оспорвано наддаване в препълнената зала. 

Инициативата бе подкрепа на от куп звезди на българския футбол като Кирил Десподов от ЦСКА, Радослав Цонев от Лече, Александър Дюлгеров, капитана на Лудогорец Светослав Дяков, Иван Цветков, Христо Стоичков и много други. 

Средствата за родилното отделение в Благоевград ще се събират до 27 декември, включително. Всеки, който иска може да дари сума по сметката на фондация "Скапто".

Титуляр на сметката: Фондация "Скапто" 
BG10FINV91501217252364
Основание - дарение благотворителен турнир "Скапто Къп 2018".