Собственикът на Царско село Стойне Манолов заяви, че една от мечтите му, свързана с отбора вече е факт- влизане в първа лига. Но човек трябва да има и по-големи мечти. А след победата над Монтана вече всички в клуба са били наясно, че пътят към елита е предначертан.

Както е известно, вчера Царско село завърши 0:0 с ЦСКА 1948 и си подпечата пет кръга преди края шампионската титла във второто ниво.

"Който не мечтае, той не постига целите си. Мечтаехме още преди 2-3 години и нашите мечти се сбъднаха, с много труд и желание от всички. Благодаря за това на целия клуб, на целия екип. Мачът с Монтана беше този, след който вече бяхме убедени, че ще сме в Първа лига. Видяхте, че до края стояхме максимално твърдо, така че и на теория да станем първи."

По въпроса с лятната селекция Манолов заяви: "Още класа ни е нужна при всички положения, може би ще са повече от петима новите. Ядрото обаче ще се запази. Ще привлечем 7-8 класни човека, който да вдигнат нивото на нашия отбор за Първа лига. На 1 юли ще има и осветление на стадиона, и трибуна".

Бизнесменът заяви, че Царско село няма да има нищо общо с отбори като Верея и от финансова гледна точка всичко ще бъде коректно, въпреки завишените критерии. "Това, което бяхме като коректност и ангажимент във Втора лига, ще продължи и в Първа лига".

Все още не е ясно какво е бъдещето на треньора Никола Спасов, като Манолов заяви: " Желанието на всички ни е Никола Спасов да бъде при нас, но ако той получи по-добра оферта и я приеме, ще му пожелаем успех и ще потърсим друг вариант. Мечтая за по-сериозни резултати, но ще ни трябва време да се адаптираме в Първа лига."