Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е открила конфликт на интереси при прехвърлянето на собствеността на "Нова Броудкастинг Груп" под контрола на собственика на Лудогорец и носителя на правата "Футбол При Медия", както и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) - Кирил Домусчиев. 

Това обяви президентът на централата Борислав Михайлов, който присъства на среща между финансовите благодетели на трите най-големи български клуба Лудогорец, ЦСКА и Левски - съответно Георги Домусчиев, Гриша Ганчев и Васил Божков. Те проведоха дълъг разговор в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров, като обсъжданите теми бяха свързани с телевизионните права, обвиненията за натиск върху съдии и футболното хулиганство.

"Г-н Домусчиев каза, че когато са купували Нова телевизия, при процедурата КЗК е прегледала това, че тя излъчва мачовете от футболното първенство, но забележка не е направена. Процедурата за проверка дали има конфликт на интереси вече е минала", каза Михайлов.

Президентът на БФС подчерта, че за да бъде успешен родният футбол, всички отбори трябва да играят в духа на феърплея и да бъде преборено футболното хулиганство. Михайлов смята, че за първото е направена важна стъпка днес, а що се касае до второто - БФС вече задължи родните клубове да пускат поименни билети за мачовете си.

"Основното е феърплеят между големите клубове и всички участници в първенството. Повечето имат хубави стадиони, хубаво тревно покритие и осветление, за да може да се дават всички мачове и да се следят от зрителите", продължи легендарният вратар на Левски.

"Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва доста рядко. За последно го направиха през 2003-а на една среща в "Рила". Аз присъствах, бях вицепрезидент (на БФС). Сегашната среща беше важна за мен. До момента не е доказан натиск върху съдии, само се говори за такъв. Когато има доказателства, могат да се вземат мерки. Аз също съм гражданин на България, също съм чувал такива неща, но не и от съдии. Ако има натиск, те трябва да потърсят помощ от компетентните органи, не от БФС. Много лесно е да се каже, въпросът е да се докаже", каза още Михайлов.

"Инициативата (за срещата) е на премиера. Г-н Борисов се грижи за цялата държава. Футболът е феномен и спокойствието между феновете дава спокойствие на всички граждани на България. Заради футболните хулигани УЕФА ни разследва за два мача - с Чехия навън и с Косово вкъщи. Това е проблем и точно с такива срещи може да се повлияе", завърши той.