Новакът в efbet Лига Царско село излезе с официална позиция относно обвиненията от БФС, че е участвал в манипулирането на три срещи. От клуба категорично отричат това е вярно и наричат наказанието срещу тях "незаконна провокация с дъх на набеждаване".

По-рано Царско село беше глобен с 5000 лева и порицан от БФС. 

Позицията на клуба без редакторска намеса:

Ръководството на ФК Царско село 2015 изразява своето учудване и изненада от днешното решение на Дисциплинарната комисия на БФС, което разваля репутацията на футболния клуб с решение без аргументи и мотиви.

Трябва да отбележим, че относно юридическата стойност и характеристика на решението на дисциплинарната комисия при БФС от 17.07.2019г. с което на ФК Царско село 2015 гр. София е наказан с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева на основание цитираме: „чл.46,ал.6, б. В от ДП/2018/2019“, следва да се има предвид, че за нас не става ясно по коя норма сме наказани. Вероятно ДК е имал предвид единствено точка В, защото само тя отговаря на наложената санкция. Кумулативно наказание по точка Б и точка В не е възможно.

Освен това към настоящия момент действа дисциплинарен правилник на БФС, който е приет от Изпълнителния комитет на БФС с протокол №1/14.05.2019 г. и цитираният дисциплинарен правилник на БФС за сезон 2018/2019 г. е отменен. Следва да се има предвид, че смисълът на  фактически състав на чл.46 ал.6 от дисциплинарният правилник и в двата му варианта предвижда процедурата по наказание да започне след сезиране от страна на УЕФА, а не от Експерт по почтеността на БФС и в този смисъл не е спазена предвидената процедура от страна на административно-наказващият орган. До момента на клуба НЕ Е връчено валидно решение на ДК и мотиви за взетото решение. Не сме поканени да дадем становище и/или обяснение. Не ни е дадена възможност да се запознаем с фактите по преписката. Не ни е осигурено гарантираното в Конституцията право на защита. Това не е никаква процедура, а задкулисна и незаконна провокация с дъх на набеждаване.

Чл. 53 ал.2, т. А с аргумент от противното пресича пътя за обжалване на глоби на Дисциплинарната комисия в размер до 5000/пет хиляди/ лева. Необжалваемостта на санкции до 5000/пет хиляди/ лева е класически пример за нищожна норма, която без особени трудности може да бъде отменена.

Имаме основания да смятаме, че взетото днес решение цели дестабилизиране отбора за предстоящите срещи в първенството. Ние няма да допуснем подобни провокации и ще търсим правата си с всички законови средства.

Искаме да припомним, че отборът влезе безапелационно в Първа лига като шампион на Втора лига за сезон 2018/19. Спечелихме голяма част от мачовете и осигурихме промоцията си доста преди края на шампионата. През целия сезон сме спазвали правилата на футболната игра и сме печелили мачовете на терена с ясната цел в настоящата кампания да мерим сили с най-добрите футболни отбори в България.