Нападателят Валери Божинов заяви, че от няколко седмици тренира с отбора на Ботев Враца, но ще започне да играе, когато е напълно готов. Божинов сподели, че може да има изненади около неговото бъдеще. Той изрази възхищението си от Левски и заяви, че под ръководството на Хубчев сините са напълно преобразени.

„От няколко седмици тренирам пълноценно с Враца, ще започна обаче да играя, когато съм напълно готов, защото не трябва да се излагам. Моята основна цел е да се подготвя добре и да се чувствам готов физически. Още не съм взел категорично становище къде ще избера да играя. Споделил съм го с хората от Враца, че желанието ми е да отида в чужбина".

"Може в това отношение да има изненади. На този етап обаче най-важното е да съм здрав. Сигурен съм, че Ботев Враца ще върви напред, това е качествен отбор. Просто трябва футболистите да са като едно цяло, да си помагат на терена. Баща ми е треньор, който държи много на дисциплината и физическата подготовка“, заяви Божинов за Гонг.

„Няколко пъти гледах Левски по телевизията, но за първи път го направих на живо, откакто не съм на Герена, срещу Ботев. Честно казано съм впечатлен от начина по който играе Левски. Струва ми се, че отборът е напълно преобразен при Хубчев. Като гледах как тичат можеше да изиграят два мача един след друг. Част от футболистите също са преобразен, най-вече в лицето на Живко Миланов, Иван Горанов и Давиде Мариани. Жалко, че Левски се раздели с толкова добър играч като Мариани".

"Това което казвам за Левски го споделих и след мача с Ботев с Ники Михайлов и Миланов. Двата бека на Левски Миланов и Горанов играха и като с криле, което е впечатляващо. Хубчев го познавам от националния отбор, където не можеше да работи всеки ден с играчите. Сега се вижда, че е свършил добра работа в Левски. Той изисква много от своите играчи и това е правилния подход. За да постигнеш големи цели трябва във всеки удобен момент да изтискваш играчите като лимони".

„Надявам се всички български отбори днес да постигнат положителни резултати и да продължат напред. Разбира се, на фона на първия мач в Кипър, на Левски ще му е много трудно. Може да смятате моите думи за лудост, но мисля, че Левски ще хвърли всички сили и има някакви шансове да продължи. Във футбола, а пък и в живота, няма невъзнаграден труд. Във футбола всичко е възможно, стига да живееш с тази игра, да мислиш за нея и да бъдеш концентриран“, завърши Валери.