Бившият нападател на Левски Валери Божинов обяви, че трансферът му в Турция няма да се осъществи и поради тази причина през есента ще играе с фланелката на Ботев (Враца).

Също така футболистът коментира и някои процеси при сините. По-конкретно Божинов засегна темата с вратарския пост и нежеланието на треньора Петър Хубчев да залага на Николай Михайлов, който седи на пейката за сметка на Милан Миятович. 

“Не е нормално национален вратар да не пази. Хубчев го викаше в националния отбор, а сега не залага на него. Не съм сигурен, но според мен това е някакво лично отношение”, коментира Божинов, който се чуди защо в ЦСКА и Левски играят толкова малко българи". 

“Не е нормално да играят толкова малко българи в двата отбора. Звезда влepe в ШЛ със 7-8 сърби в състава, Динамо (Загреб) продава хърватски футболисти за милиони, а при нас се купуват и продават само чужденци”, допълни Божинов пред Спортал. 

Той каза, че приветства решението на Красимир Балъков да извика Бодуров в националния отбор, въпреки че защитникът не играе в клубния си тим ЦСКА.