Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович ще подпише новия си договор с клуба днес, твърди "Тема Спорт". Той ще се срещне с президента Христо Крушарски, след което и формално уговорката между двамата ще стане факт. Те са се разбрали по всички условия за контракта, като остава да се сложат парафи.

Акрапович отказа коментар, като единствено заяви, че днес би трябвало да има новини. Крушарски, който се завърна от бизнес визита в Аржентина, също не бе словоохотлив. Той се ядоса на въпрос за договора на треньора: "Все едно и също ме питате. Отразявайте и други събития около клуба, какво сте го захапали само този договор. Нищо няма да ви кажа", заяви Крушарски. 

Настоящият договор на Акрапович изтича в края на годината, но самият треньор, както и президентът на няколко пъти увериха, че ще продължат сътрудничеството си. Крушарски е много доволен от работата на Акрапович, който изведе смърфовете до купата през тази пролет, а стегна сериозно и дисциплината в състава.

Тимът се представи и на ниво в Лига Европа, като отстрани Спартак Търнава и се даде с доста битка на Страсбург (два пъти по 0:1). Благодарение на контактите на босненския специалист пък клубът привлече доста млади и перспективни състезатели. Новият договор на Акрапович ще е за поне още 2 години. Той пое Локо Пд на 31 октомври 2017 г.

През първия си сезон начело беше критикуван, а и резултатите на тима бяха непостоянни. През 2019-а обаче смърфовете отбелязаха съществен прогрес в представянето си. След паузата за националите Локо гостува на Царско село. Срещата ще е на 13 септември, петък, от 17:30 часа на националния стадион.