Най-продаваната биография в България за 2018 г. - "Христо Стоичков. Историята" (изд. "Софтпрес"), достигна и до феновете в Торонто. Легендата на българския футбол Христо Стоичков лично представи биографичната си книга, написана в съавторство с Владимир Памуков, в най-големия канадски град по покана на вестник "Български хоризонти". Събитието е четиринадесетото поред представяне на книгата, след две изключително успешни турнета в България и две премиери в чужбина - в Лондон и Чикаго.

Срещата в Торонто се проведе в "Парамаунт Ивенспейс"- една от най-луксозните зали в канадския мегаполис. Освен с бурни овации, Стоичков бе посрещнат и от българин, облечен като гвардеец, и момиче в народна носия. Те му поднесоха вино и питка под звуците на българска народна музика.

Камата започна речта си пред феновете с благодарност към хората, помогнали му да стигне там, където е днес, сред които - редом с неговото семейство, треньори, съотборници и съратници - специално място заемат и самите фенове.

"Аз съм щастлив и горд, че от една малка държава сме излезли големи спортисти, защото спортът учи на много неща. Спортът ни учи на това какво е труд и какво е да се уважаваме. Ние доказахме, че една малка държава може да ражда големи спортисти."

Специални гости от България в канадския град бяха и популярният български актьор и комик Христо Гърбов и театралният и филмов режисьор Иглика Трифонова. Носителят на наградата "Аскер" представи пред публиката специално подготвен скеч, който приповдигна настроението в залата, а режисьорката развълнува публиката със своята различна филмова гледна точка към таланта и постиженията на неподражаемия футболен гений.

Срещите на Христо Стоичков с фенове ще продължат и през декември. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната "Христо Стоичков. Историята" ще гостуват във Варшава, а през 2020 г. се подготвя събитие и в Барселона. Поради големия читателски интерес "Софтпрес" подготвя четвърто издание на бестселъровата биография.

"Христо Стоичков. Историята" се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г. - очаква се до края на годината да достигне 70 000 тираж.