Димитър Бербатов е идеален за президент на Българския футболен съюз, а Любослав Пенев може да се кандидатира отново за поста. Това заяви адвокат Радостин Василев, пред Десислава Францова от телевизия Bulgaria On Air.

Специалистът по спортно право коментира и кой е законният президент в момента.

"Кашата в БФС е една и съща от 10 години, просто сега стана публично достояние. Този, който временно изпълнява длъжността, се казва Михаил Касабов. До избора на нов президент, шеф на БФС е Борислав Михайлов", каза адв. Василев.

Той разкри, че Любослав Пенев изчаква да види каква е ситуацията в момента.

"Когато едно лице като Борислав Михайлов е подало оставка, единственият орган, който може да избере нов шеф на БФС, е Общо събрание. Господин Михайлов може и да реши да се кандидатира отново за шеф на БФС", обясни адвокатът.

Според него действията на Лечков по-скоро забавляват публиката.

"За мен собствениците на клубове не би трябвало да участват в управлението на БФС. Отделен е въпросът, че е възможно първенството на България да се извади от юрисдикцията на БФС, както е в други държави", заяви Василев.

Адвокатът сподели, че и една коалиция между Бербатов, Стилиян Петров и Любослав Пенев също е вариант, който може да спечели тези избори в БФС.

"Бербатов е идеален за шеф на БФС, той има контакти, говори езици, видимо няма желание да краде, отворен е към модерното и просто трябва да се заобгради с експерти", обясни още той.

Вижте ТУК цялото интервю на Десислава Францова