Изпълнителният комитет на БФС прие решението да бъде свикан извънреден конгрес на 7-и юни 2020-а година, а също така и дневният ред на самото му провеждане. Това се случи днес на последното редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за календарната 2019-а година.

На него членовете на ИК приеха предложенията за дневен ред на насрочения за 7 юни 2020-а Конгрес на съюза, както и предложенията за комисии за подготовката на Конгреса, в т.ч. Комисия за промени в Устава на БФС. Прието бе и предложението за бюджет на Българския футболен съюз за 2020-а година според гласувания на общото събрание от 2018-а програмен бюджет.

Членовете на Изпълнителния комитет гласуваха и промените в състава на Съдийската комисия към БФС, предложени от председателя й Костадин Стоичков. В новия състав е включена и позицията "Ръководител на проекта VAR", която ще се изпълнява от Петър Петров. Той ще има задача да представи на специално сформираната Комисия за въвеждане на видео асистент арбитрите различните варианти за вкарване на нововъведението в употреба.

По предложение на първия вицепрезидент и ръководител направление ДЮФ Емил Костадинов и на техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров за селекционер на националния юношески отбор до 17 години бе назначен Йордан Петков.

Също така е гласуването на три комисии по организирането на конгреса, както и са прието промени в състава на отделни работни комисии за втория полусезон от първенството.

Кадровите промени, гласувани от ИК, са както следва: 

- временният председател на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков ще поеме функциите постоянно, заменяйки на позицията Йордан Сталев; 
- селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години Марчо Дафчев е освободен заради незадоволителни резултати на състава
- първият вицепрезидент Йордан Лечков също е освободен от позицията си, като неговото място заема членът на Изпълкома Емил Костадинов.

На заседанието бе почетен и друг дългогодишен член на Изпълнителния комитет – навършващият 70 години Славия Венцеслав Стефанов, който получи плакет от временния президент на БФС Михаил Касабов.