Има открити нарушения в счетоводството на БФС, свързани с надписани сметки и фактури, заяви за “24 часа” източник от Икономическа полиция. Повечето нарушения обаче не са свързани с парите, отпускани от спортното министерство по проекти за детско-юношеския футбол. Проверката още обаче не е обобщена и това ще стане най-вероятно до края на януари.

Тогава трябва да приключи и тази на инспектората на спортното министерство, който проверява всички проекти, които са били отчетени от БФС. Все още няма никакви данни за проверката на ГДБОП, свързана с работата на съдийската комисия.

Тя бе първата, като качулките влязоха в сградата на футболния съюз веднага след катастрофалната загуба с 0:6 от Англия в евроквалификациите и разразилия се расистски скандал, за който затвориха стадион “Васил Левски” за двубоя с Чехия.

След проверката си тръгна шефът на съдийката комисия Йордан Сталев, както и мениджърът Илонка Джалева. Джалева обаче размисли и изтегли предизвестието си и остана на поста. От ГДБОП обаче няма и дума точно какво е станало с проверката на съдиите.

Заговори се, че покрай проверката е пострадал т.нар. офицер по почтеността на БФС, който е бивш служител на звеното. След влизането на ГДБОП оставка подаде президентът на БФС Борислав Михайлов, като на негово място бе избран временно Михаил Касабов. Конгресът за избор на нов шеф на футбола в България ще бъде чак през юни догодина.