Голямата промяна през този сезон в регламента на Първа лига идва от това, че ще има тим, който изпада директно от елита.

След подновяването на шампионата на 15-и февруари, ще се изиграят последните шест кръга от редовния сезон на първенство. Веднага след това първите шест тима ще бъдат отделени в шампионския плейоф, който ще определи първенеца на България, като точките от редовния сезон се запазват.

Останалите осем отбора пък отново пък ще бъдат разделени на две групи (А и Б) от четири тима, в които ще се играе всеки срещу всеки по два пъти. Така след изиграването на тези мачове, отборът с най-малко точки изпада директно, тъй като заема последното 14-о място в крайното класиране.

Другата промяна в регламента на първенството е, че другият тим, който завърши на четвърто място в една от групите и двата, които завършат на трета позиция, ще сформират нова група от три отбора. Точките от изиграните 32 кръга им се анулират, а отборите играят всеки срещу всеки на разменено гостуване, пише Sportal.bg.

Щом се изиграят всичките мачове, победителят в групата остава, докато вторият и третият в класирането ще са съответно на 12-о и 13-о място в крайното класиране и отиват на бараж срещу двата състава от Втора лига.