Рекордьорът по голове за България Димитър Бербатов изрази мнение, че времето за промяна във футбола е дошло. Бившият голмайстор в английската Висша лига говори след церемонията за избиране на Футболист на годината. 

"Минаваме през труден период, това е ясно. Има сътресения в управлението, всички сме запознати, но въпреки всичко, трябва да има уважение към постиженията на всеки. То ако беше толкова лесно, с щракане на пръсти, щеше да е супер. Аз не мога да кажа, че съм готов. Само безотговорен човек може да каже, че е напълно готов. Времето за промяна наистина е дошло. Трябва да се подходи към новото, към модерното, по-младото. Тепърва ще се изяснява кои ще са желаещите да поемат тази отговорност. Ако смениш само един човек, а другите останат - ти не сменяш нищо, така че трябва цялостна концепция за развитие", каза Бербатов, цитиран от "Дневник".

Според него промяната трябва да бъде искана и от гласуващите на конгреса. Бившият нападател на националния отбор призна, че е разсъждавал за управление на футбола.

"Мислил съм и мисля за доброто на българския футбол. Искам като си пусна телевизора да гледам и да се радвам - на терените, условията, интервютата, публиката. Всички тези неща са трудно поправими от нивото, на което сме стигнали, но не е късно да започнем, след нас идват децата, на които трябва да завещаем по-добро наследство. Надявам се да имам съмишленици, защото сам воинът пак е воин, но няма да спечели битката", каза още той.