„Берое“ изигра много силен и стойностен двубой, но загуби от полския „Лехия“ (Гданск) с 0:1 в третата си контрола за 2020 г. Играчите на Димитър Димитров създадоха дузина чисти голови ситуации, но така и не успяха да преодолеят стража на съперника.

Още в 6-та минута Рубен Бриджидо премина 3-4 играчи на „Лехия“ и отправи удар от наказателното поле, но вратарят изби в корнер. Макута засече с глава центрирането на Минчев, но нова намеса на Аломерович предотврати попадение.

Шест минути след това отново Макута стреля, но след рикошет в тялото на съперников играч топката излезе в корнер. След изпълнението Бриджидо шутира от въздуха, но топката не намери целта.

В 14-та минута Фол открадна топката, изпреварвайки защитник, навлезе в пеналта и отправи удар , но вратаря отново улови. Три минути след това Аломерович спаси удар и на Камбуров от наказателното поле.

В 25-та минута след разбъркване топката попадна в Бриджидо, който стреля от пеналта, но покрай левия стълб. Веднага след това Камбуров открадна топката в полето на „Лехия“ и веднага намери Иван Минчев, който стреля в движение от границата на наказателното поле, но стражът спаси за пореден път точния удар.

В 29-та минута Пайшао бе изведен зад гърба на отбраната и пробва да финтира стража на „Берое“, но Ганев се хвърли в неговите крака и опази вратата.

„Лехия“ успя да изелезе напред в резултата в 33-та минута, когато Удавичич проби и намери непокрития Пайшао в наказателното поле. Португалецът овладя и прати топката в мрежата с удар от близка дистанция – 0:1

Три минути след подновяване на играта хубав пас на Минчев намери Крум Стоянов, който стреля от наказателното поле, но стражът на „Лехия“ отново се намеси добре.

В 49-та минута поляците също имаха сериозен шанс. Пайшао овладя в наказателното поле и веднага стреля от въздуха, но Душан Перниш се намеси зашеметяващо и спаси удара от непосредствена близост.

Удар от дъгата на наказателното поле на Ярослав Михалик в 61-та минута бе спасен от Перниш. В 65-та минута Крум Стоянов центрира добре, а Фол получи удар в пеналта и не успя да овладее. Топката попадна в Минчев, който веднага пробва удар от въздуха, но след рикошет кълбото излезе в корнер.

Малко след това удари на Мезаг и Макута бяха отразени от защитата. Педро изпълни пряк свободен удар и центрира за Камбуров, който игра с глава, но стражът спаси.

„Берое“ : 33. Генадий Ганев (46′- 12. Душан перниш), 3. Милен Желев (46′- 4. Теди Мезаг), 6. Александър Цветков, 27. Георги Ангелов, 9. Мартин Камбуров (к) (68. – 28. Рубен Бриджидо), 2. Гаюс Макута, 10. Крум Стоянов, 11. Алиун Фол, 28. Рубен Бриджидо (46′- 77. Педро Еуженио), 44. Виктор Генев (46′- 59. Ахмед Туба), 73. Иван Минчев (55′- 14. Яя Меледже);

„Лехия“ : 1. Златан Аломерович, 9. Патрик Липски, 17. Лукас Харашин, 19. Карол Фила, 22. Филип Младенович, 23. Марио Малока, 25. Михал Налепа, 28. Флавио Пайшао, 31. Зарко Удавичич, 35. Даниел Лукашик, 36. Томаш Маковски