Футболистите на Локомотив Пловдив не получават премии за отделни мачове, разбра "Тема Спорт". На "Лаута" имат строга политика за бонуси, която е въведена от собственика Христо Крушарски.

Премии черно-белите ще получат само при класиране за Лига Европа и спечелване на Купата на България. Тогава всеки футболист ще вземе бонус на куп в зависимост от приноса му през сезона. Така в момента единствените пари, които играчите взимат, са само месечните възнаграждения.

Все пак се е случвало Крушарски да развърже кесията за отделни премии, ако е доволен от представянето на отбора. Това обаче е изключителна рядкост, довериха от "Лаута".

"Няма да има нещо допълнително за дербито с Ботев. В отбора са наясно какво ще вземат и при какви условия. Става въпрос за постигане на конкретни резултати. Няма да работим на парче", сподели наскоро босът на Локомотив Пловдив.

Христо Крушарски е поставил като задължителна цел преди тима през пролетта задържане на третото място, на което зимува отборът. При възможност обаче бизнесменът се надявал, че тимът ще има сили да атакува и сребърните медали.

Босът на черно-белите ще пропусне дербито с Ботев Пловдив, тъй като е по бизнес дела в Аржентина. Той обаче е в постоянна връзка със старши треньора Бруно Акрапович и спортния директор Георги Иванов-Гонзо.

Крушарски уреждал и участието на някои юношески аржентински отбора на турнир в Говедарци, където има база на Локо Пд.