Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски обяви нови мерки, които ще предприеме Кризисният щаб за за борба с коронавируса. Сред решенията попаднаха и някои разпоредби, които засягат провежданията на спортни мероприятия в България. Предписанията са за спиране на голяма част от събитията.

“Провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за препланиране и отлагане спортните прояви се провеждат без публика. Това е свързано с квалификационни срещи, международни и така нататък. Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Разбирате какви са мащабите, когато говорим за “спортни мероприятия”, това са големи струпвания на маси от хора”, каза ген. Мутафчийски

Както е известно, към момента първенствата на efbet Лига и Втора лига продължават провеждането си без публика до второ нареждане. Трета спира, както и всички юношески и детски шампионати са преустановени също до второ нареждане. Голяма част от формациите на школите на клубовете са разпуснати и не се провеждат тренировки.

Ген. Мутафчийски добави, че предстоят спортни събития в програмата на Лятната олимпиада в Токио и има международни отбори, които трябва да пристигнат от нас от рискови страни. Те ще трябва да са преминали 14-дневния срок на карантина.