Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че централата няма как да компенсира ЦСКА и останалите български клубове, които ще претърпят финансови загуби заради пандемията от коронавируса.

"Червените" вчера излязоха с официално съобщение, в което настояват за компенсация. Причината е, че текущите разходи не спират, включително и заплатите към футболистите, които не тренират. В същото време от "Българска армия" се оплакаха, че приходи няма.

Фурнаджиев обаче беше категоричен, че няма как БФС да компенсира загубите. "Не виждам възможност за такова нещо. Цялата държава в момента страда, не са само Левски и ЦСКА. Става въпрос за всички фирми – физически и юридически лица, всеки страда в такава ситуация. Не намирам за уместно в такъв момент да се искат обезщетения, от който и да е".

"Няма откъде да се вземат такива средства, няма възможност. Нали разбирате, че и БФС, който получава средства от УЕФА и ФИФА, няма да ги получи. Или поне в този размер, в които са били. Тези средства се формират от Шампионската лига, от европейско и световно първенство. Всички в момента търпят загуби, всички по веригата. Не мисля, че сега, когато трябва да сме дисциплинирани и да направим всичко възможно да се преборим с това бедствие, е моментът да се говори за пари и да си искат пари. Дай боже да преборим този вирус", каза Фурнаджиев пред Спортал.