Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде интервю пред Букмейкър Рейтинги. Естествено, основната тема бе ситуацията в момента и обявената в световен мащаб епидемия заради Коронавируса.

-Господин Крушарски, как сте, какво правите в тези трудни времена за хората?
-Добре съм, но скучая. Спазвам правилата на играта. Моята работа и по телефона става да си я върша. Но знаете – друго е ръка да пипне и да усети нещата. Такова е положението и трябва да се съобразяваме.

-Някои говорят за нулев сезон, други предлагат да се доиграе редовният сезон и да отпаднат плейофите. Вие на какво мнение сте?
-Лудогорец вече е шампион, няма какво да говорим. Остава въпросът кой ще играе в Лига Европа. Претенденти са Левски ЦСКА и ние. И евентуално Славия. Но това е заварено положение. И затова казвам, че при такава ситуация някой трябва да отреже баницата и да каже – така ще стане. Ако трябва да бъда честен, за мен турнирът за Купата е десет пъти по-интересен.

-Преди няколко дни Павел Колев зададе въпрос, трябва ли да се дават заплати на футболистите, когато не играят и не тренират в момента? Вие ще платите ли на вашите?
-Естествено. Аз си плащам заплатите и си изпълнявам договорите. Какво означава, че не играят и не тренират?! Работникът като не ходи на работа, за да го задържиш какво трябва да направиш? После като се върне на работа, а той е напуснал, ще вземеш някой от улицата. За мен предложението на нашия треньор Бруно Акрапович беше най-правилно и го подкрепям. Ако искаме да направим нещо заедно, всички клубове да намалят заплатите си в следващите 2 месеца, за да може да се издържи. Ако не плащаш на футболистите, си тръгват поради причината, че не си им платил. Къде отиват обаче?! Искам да питам къде отиде прехваленият Езе и какво се случва с него. Това ще се случи с всеки един. Просто всеки трябва да се съобразява със ситуацията. 20% намаление от заплатите за моя клуб, например, са нищо пари. Но за други клубове са много пари.

-Как ще коментирате искането на ЦСКА БФС да помогне на клубовете с пари като един вид обезщетение заради ситуацията?
-В този момент да искаш пари… някак си не върви. По-добре да дадат пари за лекарства, предпазни средства. По-добре полицаите, лекарите и тези, които са на първа линия, да взимат двойно и тройно повече, но те ни спасяват в момента. За мен всеки трябва да си прави сам сметката. Най-добрият вариант е, ако някой бизнес има проблем, да помоли държавата да му отпусне един вид безлихвен кредит. Най-малкото ще се спести от лихвите.

Цялото интервю на Крушарски четете ТУК