Бившият президент на БФС Валентин Михов коментира идеята за прекратяването на първенствата у нас.

Според него още не бива да се избързва с тази идея, а първо трябва да видим как ще действат ръководителите на големите шампионати в Европа. Ето какво каза той пред БНТ:

"Седя вкъщи, гледам филми, какво друго да правя, и си мисля дали пък това не беше направено умишлено. Дали някой не реши да види как ще се справим, някой не го ли пусна това нещо... Ако е така, съм сигурен, че Онзи горе ще го съди този, който го е пуснал вируса. Футболът има нужда от стратегия. Да се види как ще се действа следващите дни, следващите седмица, месеци..."

"Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи, но всичко става чрез БФС, ПФЛ. Не бива да се избързва, нека първо видим в големите първенства как ще процедират, защото проблемът е навсякъде. Въобще нека видим как ще се справи Европа като една общност.

Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза. Ще се даде шанс на момчета от школите и т.н., но да се надяваме, че до един-два месеца нещата ще тръгнат към нормализиране и пикът ще е отминал", каза Михов.