Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венцеслав Стефанов, се изказа критично относно идеята efbet Лига да бъде увеличена на 18 отбора.

Предложението дойде от генералния секретар на ПФЛ Атанас Караиванов. Той предложи този вариант, ако сегашният сезон не успее да завърши заради пандемията от коронавируса, която блокира целия свят. 

"Смятам, че вариант с 18 клуба не е добър. Не сме дорасли за такъв формат и толкова мачове. Когато говорим за спорт, е добре да има изпадащи. При вариант с 18 отбора от новия сезон ще се получи така, че никой няма да изпадне от елита. Това не е правилно. Най-добрата схема е с 16 отбора, 30 кръга", каза Венци Стефанов пред Спортал.

Според него, шампионатът ще се доиграе, дори това да стане и в съкратен вариант. Той е на мнение, че всяко друго решение ще е в ущърб на Славия. След подновяването на пролетния дял, "белите" демонстрираха отлична форма и записаха 4 победи от 4 мача преди спирането на първенството. 

"За Славия вариантът да се спре шампионатът не е приемлив. Ние искаме да се изиграят възможно най-много мачове. Все ние ли ще сме от страната на булката! Е, ако се прецени, че ситуацията в страната не позволява да има мачове, няма да правим панаири", каза още той пред Спортал.