Мъж на 58 години е починал в „Пирогов“ от COVID-19. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб, цитиран от Dnes.bg.

Той уточни, че за смъртния случай му е било съобщено току-що.

Така броят на починалите от COVID-19 става 12.

За смъртта на 81-годишен пациент с коронавирус в Стара Загора съобщи малко по-рано на брифинга Мутафчийски.  Той е бил приет в болница преди 7 дни с декомпенсиран диабет и бързо развиваща се бронхопневмония.

Нови 28 души, заразени с коронавирус, са установени за последното денонощие, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Така общият им брой в страната става 477.

Общо 390 проби са били изследвани през последното денонощие. Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница.

В София са 21 от новите случаи, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един.

От изследваните проби на народните представители и персонала на НС няма нови установени положителни случаи освен вече известните 3 /Хасан Адемов, Даниела Дариткова и Даниела Малешкова/.

Оздравелите от COVID-19 са 30 – 20 мъже и 10 жени. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

179 са общо приетите на болнично лечение. 20 са интубирани.

Заразените от медицинския персонал вече са 21 души.

"Снощи Пирогов са приети един мъж - арестант, на който са взети проби, с признаци на коронавирус инфекция, и дете на 4 години, преведено от великотърновската болница с двустранна бронхопневмония. Детето е с изливи в белите дробове, но все още не е интубирано", каза Мутафчийски.