Ръководството на Вихрен Сандански също взе отношение по повод решението на Българския футболен съюз за спиране на първенството в Югозападна Трета лига.

Както е известно, БФС реши да прекрати първенствата в аматьорския футбол и да обяви служебни първенци в три от групите на Трета лига.

Единствено в Югозападната група ще се играе бараж между първите два отбора във временното класиране Миньор Перник и Септември Симитли. Вчера Спортист Своге изригна срещу това решение, днес същото стори и Вихрен Сандански.

Ето какво написаха от клуба на Коко Динев:

"ФК Вихрен Сандански желае равнопоставеност в определянето на победителя в първенството на Югозападна Трета лига. Никой от БФС, не се е свързвал с нас  по този повод. Все пак като членове на БФС е логично да има дискусия, или поне да се поиска нашето мнение.

Нашият отбор се намира на четвърто място в класирането, на 5 точки от първия. Остават 15 кръга до края на първенството, като нашият отбор има мачове с преките конкуренти за влизане във Втора лига. Кой може да каже, че няма да победим всички и да станем първи.

Ние предлагаме да има финална четворка, между първите четири отбора, тъй като всеки има шанс за промоция. По този начин най-добрият ще спечели участие в професионалния футбол.

Защо се омаловажават нашите усилия до момента и амбициите ни за в бъдеще? Ние също имаме желание и готовност да играем във Втора лига. Както спортно-технически  ( база, футболисти, треньори) така и финансово.

Футболните ръководители, футболисти и фенове страдаме от липсата на любимата ни игра. Футбола е нашият живот! Искаме всичко да се реши на зеления терен и да заживеем  отново с невероятните емоции. Независимо дали ще спечелим или ще загубим. Футбола е достойна игра и всичко трябва да  бъде феърплей!

Надяваме се, че ръководството на БФС и АФЛ ще си променят решението, и ще поставят този казус на обсъждане между отборите от Югозападна В група. 

ОФК Вихрен Сандански".