Треньорът на Славия Златомир Загорчич даде пресконференция малко повече от седмица преди подновяването на шампионата в efbet Лига след паузата заради пандемията с коронавирус.

Специалистът е наясно, че към момента има много неясноти относно състоянието на всички отбори заради дългото прекъсване, но се надява, че “белите” ще успеят да намерят бързо формата си, която показваха преди спирането на шампионата. 

"Два месеца без футбол ни тежеше на всички. Започнахме някакви тренировки преди две седмици, но не са достатъчни, надяваме се да наваксаме. Утре имаме контрола с Ботев и ще видим в какво състояние е отборът. Ще преминем и този вирус и се надяваме вече да се връщаме към нормалния живот."

"Емил Виячки е без симптоми, всичко е наред. Чакаме да мине този период, които трябва да е изолиран и той ще бъде заедно с нас. Трябва да вярваме в себе си, че ще продължим по същия начин, както беше и преди пандемията. Всички влизаме в шампионата без подготовка."

"Аз бях четири седмици под карантина, имаше полицейски часове. Малко по-затегнаото беше в Сърбия. Там шампионатът се подновява след няколко дни. Никой не знае кой в каква форма е. Не знаем и ние самите какво ще представляваме на терена. Ще трябва и малко късмет да имаме и да си вярваме в нашите сили."

"Ще е опасно за футболистите, трябва да са много умни на терена. Ако почувстват нещо, веднага да се обаждат, за да ги предпазим. В момента не мислим за селекция. Имаме седем мача да доиграем и след това ще си поговорим кой ще остава и кой ще си тръгва. В момента няма да дискутираме по този въпрос. Мислим за мача с Царско село и се надяваме да го спечелим. Няма да е лесен двубой. Любо Пенев добър треньор и добър човек", завърши Загорчич.