Спешно заседание на ръководството на БФС се проведе днес по повод измененията в трансферния правилник. На него бяха разгледани инструкциите на ФИФА за въвеждане на временни промени на пазара.

Ето и цялото съобщение от футболната централа:

"Българският футболен съюз информира футболните клубове, че в централата постъпи циркулярно писмо №1720 от ФИФА, касаещо установяването на временни изменения в трансферния правилник, наложени от пандемията от COVID-19, и осигуряването на възможност на футболистите да играят официални мачове за три (вместо за два) различни клуба в рамките на спортно-състезателния сезон 2019/2020 г.

На спешна среща днес, 12 юни 2020 г., ръководството на БФС разгледа подробно инструкциите на ФИФА за въвеждане на временни промени в трансферния правилник и на свой ред отправи уточняващи въпроси до световната футболна централа относно точните и конкретни процедури, които трябва да се спазват по отношение на изискванията на временните трансферни правила.

Ръководството на БФС уведомява футболните клубове, че в понеделник, 15 юни 2020 г., ще публикува официално решенията си, произтичащи от циркулярно писмо 1720 на ФИФА. Дотогава в сила ще продължава да е в момента действащият трансферен правилник."