Сагата около евентуалния бъдещ трансфер на звездата на Ботев Пловдив – Тодор Неделев, продължава.

Букмейкър Рейтинги пише, че цената, която иска ръководството на пловдивския клуб, е 1.5-2 милиона евро (около 3-4 милиона лева). Може да се стигне и до още по-ниска трансферна цена. Преди известно време Неделев изрази желание, че иска да опита още един път да осъществи трансфер в чужбина след неуспешния престой в немския Майнц 05.

Тогава трансферната сума бе около 3 милиона евро, а сега е почти два пъти по-ниска, но и на такава шефовете на Ботев Пловдив са склонни да продадат звездата си.

Една от причините за занижаването на сумата е и пандемията от коронавирус, която значително влоши финансовото състояние и на футболните клубове. А и в Ботев са наясно, че Неделев вече е на 27 години, а не както бе преди 6 години, когато премина в Майнц 05.

Отдавна се пише за интерес към Неделев от страна на турския Трабзонспор, но в момента има още две запитвания от чуждестранни отбори. Футболистът неведнъж е бил категоричен, че няма да играе в друг отбор в България освен Ботев Пловдив, но вече няколко пъти каза, че ще разгледа оферти от чужбина.

Трансферът може да облагодетелства пловдивския клуб и поради още една причина – след края на този сезон изтича клауза между Ботев и Майнц 05, според която „жълто-черните“ трябваше да изплатят известна сума на немския клуб при следващ трансфер на Неделев.