“Спартак” (Варна) използва популярната платформа Linkedin в опит да си осигури нови централни защитници. Обявата е пусната в личния профил на треньора на "соколите" Кириакос Георгиу, който е изключително детайлен в изискванията си.

"ФК “Спартак” (Варна) (Трета лига в България) търси да привлече млади централни защитници, които могат да играят в система 3-5-2 и имат европейски паспорт. Офертата ни включва пробен период, в който са включени настаняване и храна", пише гръцкият наставник, който не успя да спаси вековния клуб от изпадане от Втора лига.

Самият Георгиу не пропуска да подчертае голямата история на “Спартак” и следата, която варненци са оставили в родния футбол през годините. В коментар под публикацията той допълва, че заплатата е в размер на 400-500 евро на месец.

"Спартак е отбор с над 100-годишна история, който е оставил светла следа в бъгларския футбол. В последните десетилетия клубът преминава през трудни времена, но от няколко месеца има нов собственик и нов мениджмънт. Целта, която сме си поставили е в следващите две години да изградим отбор, който ще върне Спартак в професионалния футбол. Целта ни е Първа лига, а амбициите ни са за класиране за европейските клубни турнири", допълва още треньорът.

За обобщение Георгиу съобщава, че целите не са поставени просто така, а зад тях има план и стратегия, чрез които да бъдат изпълнени.

“Спартак” завърши на петнадесето място във Втора лига с едва 2 победи в 21 мача през сезон 2019/2020, а от новия сезон ще гони промоция от Североизточната Трета лига.