Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта и настоящ депутат Весела Лечева обяви в телевизионно интервю, че се страхува Васил Божков, който се укрива от българското правосъдие в Дубай.

Тя коментира информациите, че бившият хазартен бос с 18 повдигнати обвинения за тежки престъпления е поръчал атентата срещу нейния съпруг Манол Велев. На 11 юли 2007 г. бизнесменът беше прострелян пред офиса си в София. Оттогава няма никаква информация за състоянието му. В последните месеци бизнесменът Цветомир Найденов обяви, че Велев е бил поръчан от Васил Божков.

„Очаквам този случай да бъде разплетен докрай. 13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Тая надежда. Оставям на разследващите органи да си свършат работата. Аз не раздавам присъди, няма да съм съдник. Специализираните органи трябва да кажат кой е виновен за убийството му“, обяви двукратната олимпийска вицешампионка.

„Не знам какви са били отношенията между моя съпруг Манол Велев и Васил Божков, но мисля, че даден конфликт и спор не трябва да се решава с оръжие и куршуми. Най-тежкото и жестоко престъпление е отнемането на човешки живот. Това трябва да тежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии и власт“, допълни Лечева.

„Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Обвинявам се за това, че някой друг може да посегне на живот на мой близък за позициите, които аз заемах. Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот и то на човек, който е много близък до мен. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес“, призна бившият председател на ДАМС.

Весела Лечева е една от легендите на българската спортна стрелба. Освен сребърните си отличия от олимпийските игри в Сеул (1988) и Барселона (1992), тя е петкратна световна и осемкратна европейска шампионка.